Om Joanna

Jag har ridit sen jag var 6 år, började rida på ridskola, som många andra hästtjejer, men när det var dags för att gå över till storhästgruppen så bytte jag och mamma istället till en islandshäst ridskola, ja jag var rädd för stora hästar.

På den vägen blev det att vi skaffade oss islandshästar år 2003. Men sen 2008 äger vi även två ”vanliga” hästar, en nordsvensk och ett varmblod, det var inget planerat, men man kan inte låta hästar gå till slakt för ingenting.

Jag är inte islandshäst frälst, nästan tvärt om, inte nog med hur mycket det redan finns att göra med hästar, så har dessa små lurviga varelser Extra mycket gångarter.. Men jag har islandshästar att tacka för att vi kom över det vackra problem-stoet Glodis. Då ingen tränare kunde få henne att sluta bocka fanns det ingen annan utväg än att vända sig till den då enda svenska parelli instruktören.

Sen 2007 var jag fast, men det var ingen lätt match! Jag ville tävla och inte hålla på med ”cirkuskonster”, ”Men visst det kanske kan vara bra att få hästarna lätt lastade och lättfångade i hagen så jag gå väll några kurser”. När man väl förstår hästarnas språk finns det ingen återvändo. Mina hästar var svårfångade för att de inte ville vara med mig, hur ska jag då kunna få bra tävlingsresultat?

I Maj 2012 beger jag mig till Parelli University campus i Colorado, USA. För att gå en 4 veckors kurs där jag hoppas att de godkänner mig för vidare utbildning inom deras instruktör-program.

Jag håller just nu på och leker med mina hästar på Level 4 (av 4) i The Parelli Program. Håller även lektioner och kurser i närheten av Norrköping.

Annonser

Håller du med? Skriv vad du tycker!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s