Glaeda testar ny sadel

20120924-205025.jpg

Glaeda fick äran att testa en av våra vänners sadel idag. En montsegur trapeur (min mamma har en montsegur long distans Island) sadlarna är mycket lika varandra. Den jag testade idag har ett horn (vilket man även kan välja till på den andra modellen) och är nog snäppet längre. Dock var den fortfarande kort och satt bra på Glaeda längdmässigt.

Tyvärr är den för smal där fram. Våra islandshästar är päronlika, där det bredare området kommer vid bogarna. Den bakre hälften av sadeln satt därför väldigt bra, men blev tajt och låg inte ann där fram.

Dock sa inte Glaeda varken bu eller bä för sadeln. Hon var lika underbar att rida som vanligt, och att stretcha i skritt och trav var inga problem, likaså kunde hon ta båda galopperna lila lätt som vanligt..

Väldigt trevligt med horn måste jag säga eftersom jag rider på ett natural Hackamore största delen av tiden, framförallt när vi rider ut på kondis turer, vi har ofta även minst en handhäst med oss. Perfekt sadel för oss med andra ord, synd att den är för smal.
Kanske lika bra, planen är att Glaeda ska bli körhäst, bra sele och vagn är ju inte gratis.