Dagens bild

20120705-083734.jpg

Såhär fint var det här om dagen när jag tog en liten kvällstur med Nicke, klockan var runt 21.30 och det var fortfarande såhär ljust. Jag måste erkänna att jag tycker om den svenska sommaren.

Annonser

4 thoughts on “Dagens bild

 1. Lisbeth

  Sommaren är underbar men inte alla insekter som hör till. Ett irritationsmoment som stör. Skogsridning är inte att tänka på tyvärr

  1. joannanieznaj Inläggets författare

   Ja insekterna är väldigt irriterande. Vissa dagar är se fler vissa mindre, på kvällen har det inte varit omöjligt att rida hos oss i alla fall. Det är värre på dagen med de stora bromsarna.

 2. Jummie

  Ren nyfikenhet – hur gör ni med flugskydd? använder ni flugspray eller något?

  Min häst är riktigt irriterad och går inte att rida i skogen på kvällarna tyvärr, hon viftar som en galning i hagen och jag börjar få slut på idéer. Vill inte använda kemikalier och även flugtäcke känns varmt en varm sommardag när solen steker på..

  1. joannanieznaj Inläggets författare

   Vi har nätmössor på de som blir irriterade i ögonen. Sen har vi en otroligt stor hage där de kan välja vart de vill vara, allt ifrån öppna ytor, kullar, skog, vatten och små ängar. Hade mitt varmblod i en annan hage 300 meter bort några dagar. eefter två dagar var han sårig överallt. Flyttade tillbaka honom till skogshagen och han kan gå utan flugmössa.

   Sen använder vi avs14 vid juver och ställen som blir extra mycket angripna, funkar jätte bra. På min pojke tar jag även på en tjära ibland på bogen. ( även den så naturlig som möjlig). Ibland sprutar jag på egengjord flugspray.

   Värsta tidpunkten för oss är mitt på dagen då de stora krypen är ute. På kvällen kommer knotten men de brukar störa mig mer än hästarna, så jag brukar se till att vara hos hästarna på kvällen både för krypens och värmens skull.

   Sen är alla hästar olika, jag ser tydligt att vissa av våra irriteras mer än andra, även krypen drar sig mer till vissa. Sen handlar det väll också om att ha tur och ha rätt hage.

Kommentarer inaktiverade.