först kakan, sen glasyren

Det här skrev parelli på sin facebook sida.

Parelli is a foundation program, and we encourage you to specialize in something once you have a solid foundation! Do any of you use a trainer for a specific discipline who is Parelli-friendly? Tell us about them!

Parelli är ett ”grund- program” och vi uppmuntrar dig till att specialisera i någonting när du har en hållbar grund. Har någon av er en tränare inom en specifik sport som är Parelli – vänlig? Berätta om dom!

Det handlar inte om att välja det ena eller det andra – det handlar om att kunna göra vad du vill med din häst på ett sånt sätt att även hästen vill, mentalt, känslomässigt och fysiskt!

Mathilda på kurs. Redan här ser ni hur orolig hon är.

För några år sedan medan jag var Level 2 red jag rätt mycket AR på Mathilda, vår nordis, vi åkte på flera kurser. Men till sist gick det inte att blunda för att hon, och kanske även jag inte var redo.

Jag har turen att ha en utbildad AR instruktör skapligt nära mig. Jag har även i mitt minne sparat en islandshäst-tränare som har tidigare ridit för som jag fortfarande tror är väldigt duktig, dock har han hunnit flytta till småland. Jag har hört att han på sina kurser tagit av tränset på sina elever. Han har själv ridit sin hingst utan träns inför publik. Jag hoppas jag får tillfälle att rida för honom på Glodis i höst!

Annonser