Läsarfråga – Parelli?

Ifrån Alexandra

Tänkte fråga er, har ni (eller det vet jag ju, haha) några riktigt bra tips på böcker/sidor om parelli, grunder, filosofi osv? 🙂

Bild ifrån Pareli celebration 2011 i Birmingham UK

Hej! Det mesta är på engelska, vilket inte är några problem för den yngre generationen, men för er som känner sig osäkra kan jag säga att mycket material finns på film, där blir det flera gånger lättare att förstå samtidigt som man ser det. (tycker jag)

 1. Om man tycker om att läsa, så finns Allt förklarat på http://parellinaturalhorsetraining.com  under horsetraining  kan man hitta problemlösningar och de sju lekarna förklarade. Under about parelli kan man läsa om natural horsemanship, och självklart om Pat och Linda Parelli.
 2. Om man som jag älskar film, så finns det mängder av material på parelliconnect.com. Detta är parellis medlemssida, men det finns en 30 dagars gratis prova-på period. (bli inte skrämda av att skriva in ert bankkort, inga pengar dras innan 30 dagar har gått, och ni kommer att få mail innan prövotiden går ut) På sidan får ni bland annat tillgång till:
 • Level 1 – grunderna förklarat och visad av Pat Parelli.
 • e learning – uppgifter till varje steg i Level 1 kursen.
 • Resources – månads filmer och magasin ifrån 2010 tills nu. (8 dvder och 4 magasin per år) som kan handla om ALLT, online, liberty, freestyle, finesse (dressyr), problemhästar, övningar med mera med mera….
       3. För er som fortfarande tycker om att sitta och läsa en riktigt bok, så har Pat skrivit boken Natural Horse-man-ship. Den kan till och med finnas på vissa bibliotek! Den kom till för ganska länge sen, så vissa saker är lite uppdaterade (exempelvis har de 6 nycklarna till framgång blivit 7) men grunden är fortfarande den samma! Här förklarar han allt ifrån filosofin till teori och praktiska övningar!
      4. Det finns även en till bok, Raise Your hand if you love horses, som handlar om Pats resa ”from zero to hero” Mycket rolig och inspirerande bok! Jag som inte tycker om att läsa böcker kunde inte slita mig ifrån den!
Tyvärr är allt som sagt på engelska, men låt det inte hindra er!
 

2 thoughts on “Läsarfråga – Parelli?

 1. Olivia

  Jag skulle nalla lite på hemsidan och blir gratismedlem men det tog liksom stop och jag kunde inte logga in. Jag är ingen höjdare på engelska så jag måste ha film (och min sambo sittandes brevid och förlara om det inte är textat, haha)… Vilket är en jättebegränsning för mig. Men iaf, om jag skulle testa igen. Börjar de bara dra pengar direkt efter 30 dagar (eftersom att man skrivier in bank nr o.s.v) eller frågar de först om man vill fortsätta och betala..? (Som sagt, engelskan är boven i dramat därför frågar jag som ett litet barn, haha)

 2. Hanna

  Tjoho! Tack för din givande kommentar, jag svarade dig i ett inlägg på bloggen 😀 obs att det är mina personliga funderingar kring saken (dessutom lite förvirrade funderingar) så jag svarar inte för alla som jobbar med klicker 😉

Kommentarer inaktiverade.