Bildbomb del 2

Här kan ni se första delen av bildbomben!

Det är inte alla som kan ställa sin unghäst lös utomhus utan att han går iväg, medan man borstar och styr 🙂

Alla sätt är bra utom dom dåliga att bära tunnor på 😉

Det var första gången med tunnan och han reagerade inte ett dugg som ni kanske ser, hur lugn och avslappnad som helst!

vandrande cirklar

Annonser
Detta inlägg postades i Bildbomb den av .

Om malinstenstrom

Mitt hästintresse började redan när jag var 2 år. Jag växte upp på landet i Kolmården där vi bodde några meter ifrån en liten hästgård. Jag fick hjälpa till med alla möjliga hästar och ponnys i det stallet, och var mer i stallet än vad jag var hemma. På den vägen började mitt hästintresse och jag började även på ridskola som 7 åring. När jag var 13 år tröttnade jag på att gå på ridskola och började leta foderhäst. Jag hittade då en enögd liten ponny som fångade mitt hjärta med en gång. Midnight Special heter han men kallas Snobben. Nu, 7 år senare har jag fortfarande kvar honom och har även tillökat familjen med en liten lusitano vallack på snart 2 år vid namn Exito. Som många andra red jag vanlig traditionell dressyr, och tränade för tränare väldigt regelbundet. Under alla dessa år kände jag att Snobben och jag inte arbetade med varann, vi arbetade emot varann. Såfort jag bad om arbete så bockade han och sparkade bakut och flög rätt upp i luften, han stenvägrade med andra ord. Jag tog ut en equiterapeut för att kolla igenom honom och det visade sig att han var dubbelsidig halt i både kot och knäleden. Det blev en lång vila och många sprutor. Jag blev helt förkrossad över att min lilla älskade ponny har haft ont hela tiden, och började ifrågasätta varför det blir såhär. Varför så himla många hästar råkar ut för inflammationer i alla möjliga leder. Jag började läsa allt jag kom åt på internet, och kom fram till att så man tränar i traditionell dressyr är inget jag vill göra med min ponny. Jag tog kontakt med en tränare inom Akademisk Ridkonst, och fick även upp ögonen för Natural Horsemanship. I samband med detta släppte jag ut snobben på lösdrift, med nästintill fri tillgång på mat och tog strax därefter av skorna på honom. Det var inte förrän 2 år senare som jag hittade min Parelli instruktör Joanna, som jag nu även har fått äran att ha en blogg tillsammans med.

2 thoughts on “Bildbomb del 2

  1. Unghäst

    Jaså? Det tycker jag dom flesta kan 🙂 mina är
    Cool lugna oavsett vad o står still när ja gör allt med dom, tror det handlar on dagliga rutiner o rätt hantering med ett bra förtroende. Kanske vissa som inte kan men de flesta ja känner har sina lösa osv utan problem!

  2. malinstenstrom Inläggets författare

    Dock syftade jag inte på att det inte är många som kan få sina unghästar att stå stilla, utan att det inte är många som kan ställa sin unghäst på en punkt, gå iväg och sedan komma tillbaka och hästen står kvar. Det har då jag nästan aldrig sett iaf, framförallt inte när hästen är utomhus!

Kommentarer inaktiverade.