Svar på kommentar

Johanna

Jag tycker din häst var mycket finare när du höll på med det klassiska, mer musklad, såg lyckligare ut och ja fin. nu ser han ju ut som ett rugg troll och ser väldigt ängslig ut? sen förstår jag inte varför en så naturlig människa som du låter en häst med så mycket problem med spatt osv låter hästen få lida och leva med såna åkommer :)

Kommentaren är väldigt tråkigt skriven då du redan antar att min häst lider och borde tas bort.  Du kunde åtminstonde frågat om han påverkas av sin spatt. Eftersom du redan gjort ditt antagande är du troligtvis inte heller intresserad av mitt svar, men vi vill förklara vår syn på det hela för våra andra läsare.

Ja han har spatt, ja han har haft kot och knäledsinflammationer. Jag har kollat upp honom sedan han blev barfota och gick ut på lösdrift. Spatten syntes inte längre och han hade inga inflammationer. Ska jag ta det som att han mår sämre nu än förr?
Självklart ser han inte likadan ut nu som då, han har blivit äldre. Samtidigt som äldre hästar ofta har svårare att sätta muskler. Dock skulle jag inte vilja säga att han var lyckligare och finare i sin muskulatur förr. Han var väldigt spänd i musklerna och hade en enorm underhals. Samtidigt som han hade väldiga problem med sitt humör, vilket självklart tyder på att något inte då stod rätt till. Nu är han mycket mer harmonisk och är betydligt mer pigg. Alla är varmt välkomna att följa med på en tur i vagnen för att själva avgöra om Snobben verkar vara en lyclig häst!
Att han ser ut som ett ruggtroll är inte konstigt, vilken häst gör inte det vintertid som får behålla sin vinterpäls och gå otäckad? Eller är alla dessa hästar sjuka och lider?

Tack vare att jag vet att han har tendens till att få ont i benen, så anpassar jag min träning. Man måste inte alltid sitta på hästen för att hästen ska få träning och motion. Därför jobbar vi mycket från marken och sedan kör varannan dag, vilket han tycker är jättekul!
Om han nu skulle visa smärtor vid ridning  men inte när han bara går i hage, betyder det att han lider? Bara för att han inte längre kan prestera som vi önskar betyder det inte att han mår dåligt när han går i hagen tillsammans med sin flock.
Både jag och Joanna tycker att allt för många tar bort sin häst, antingen för att en felaktig behandling aldrig hjälpt eller bara för den inte går att träna/tävla på. Hästarna är från början inte ens skapta för att bli ridna så därför vore det konstigt om man kunde rida alla hästar, hur mycket och hur länge som helst.

Dagsfärsk bild på Snobben, nyligen igångsatt och med en paus då han stod på strömsholm i 4 dagar.

Annonser
Detta inlägg postades i Svar på kommentar den av .

Om malinstenstrom

Mitt hästintresse började redan när jag var 2 år. Jag växte upp på landet i Kolmården där vi bodde några meter ifrån en liten hästgård. Jag fick hjälpa till med alla möjliga hästar och ponnys i det stallet, och var mer i stallet än vad jag var hemma. På den vägen började mitt hästintresse och jag började även på ridskola som 7 åring. När jag var 13 år tröttnade jag på att gå på ridskola och började leta foderhäst. Jag hittade då en enögd liten ponny som fångade mitt hjärta med en gång. Midnight Special heter han men kallas Snobben. Nu, 7 år senare har jag fortfarande kvar honom och har även tillökat familjen med en liten lusitano vallack på snart 2 år vid namn Exito. Som många andra red jag vanlig traditionell dressyr, och tränade för tränare väldigt regelbundet. Under alla dessa år kände jag att Snobben och jag inte arbetade med varann, vi arbetade emot varann. Såfort jag bad om arbete så bockade han och sparkade bakut och flög rätt upp i luften, han stenvägrade med andra ord. Jag tog ut en equiterapeut för att kolla igenom honom och det visade sig att han var dubbelsidig halt i både kot och knäleden. Det blev en lång vila och många sprutor. Jag blev helt förkrossad över att min lilla älskade ponny har haft ont hela tiden, och började ifrågasätta varför det blir såhär. Varför så himla många hästar råkar ut för inflammationer i alla möjliga leder. Jag började läsa allt jag kom åt på internet, och kom fram till att så man tränar i traditionell dressyr är inget jag vill göra med min ponny. Jag tog kontakt med en tränare inom Akademisk Ridkonst, och fick även upp ögonen för Natural Horsemanship. I samband med detta släppte jag ut snobben på lösdrift, med nästintill fri tillgång på mat och tog strax därefter av skorna på honom. Det var inte förrän 2 år senare som jag hittade min Parelli instruktör Joanna, som jag nu även har fått äran att ha en blogg tillsammans med.

6 thoughts on “Svar på kommentar

 1. Jenny

  Lustigt hur folk tror sig veta hur saker står till via internet ibland.. .(

  Vad fina ni är på bilden, verkligen hamoniskt, super trevlig bild 🙂

 2. Martina

  Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att den där kommentaren var oseriös! Det är ju så fel det kan bli. Lyssna inte på såna kommentarer, han är superfin!

 3. caija

  Mycket klokt och bra svar du gav din läsare där! Det där är en vinterponny, de ska se ut som ruggugglor. Det gör min dunderklump också, fast ja, uggla är itne rätt för honom, prova mammuth ^^ Fortsätt göra det du gör!

Kommentarer inaktiverade.