Hästfysioterapeut besök

Idag kom Bea på besök, och fick träffa alla våra hästar och även äran att klämma lite på de. Hon har tidigare behandlar Nicke när vi stog i Jönköping.

Vi började med Glodis, hon fick se hur hon rörde sig, och sen klämma lite på henne. Hon hade ganska typiska spänningar för hur hon ser ut och jobbar med sin kropp. Hade även spänningar som kan kopplas till hennes horsenality som Right Brain. Det är väldigt kul att Bea också håller på me Parelli, och har sina hästar på lösdrift och barfota, man får så mycket mer ut av det! Det går att koppla och förklara många saker på ett helt annat plan.

Eftersom Glodis inte är helt 100% avslappnad i stallet alla gånger var det lika bra att behandla henne i hagen, där hon är lugn och trygg. Så Nicke kom och hälsade på två gånger, och vad gör han? han stoppar in mitt lasso i munnen! NICKE! Detta har aldrig hänt och visar en horsenality typ, som är resa motsatsen till vad han är! Vilket visar klart och tydligt att det spelar ingen roll hur gammal din häst är, PNH är för alla, i alla åldrar, kan i vissa fall bara kräva mer tid och mer kunskap. Men Nicke börjar verkligen bli Nicke – Nyfiken! 🙂

Här ser ni Exito, 2 år, LBE smaka på repet.

Sen blev det Nickes tur. han fick också visa hur han rör sig, och hans svansföring i uppförsbackar som jag varit lite orolig över. Men det var tydligen ingenting, bara ett bra tecken. Bea sa även att det är STOR skillnad på Nicke från första gången hon såg honom. och vad har jag gjort? bara rört på honom, mycket online, i lite lutning, kontakt med mig på volten, inte titta ut. Så fort man får med den mentala biten så faller den fysiska på plats av sig själv = han bär sig korrekt på volten. Och till sist har vi gjort lite extra akademiskt ifrån marken.

Han kändes i alla fall fin, halsmuskeln som var så spänd så han bet mig i vintras var bättre och bea lyckades även hjälpa honom med den. Han har även, osm hon tidigare visste, en liten muskulär skada på vänster bak, vilket hon stött på, på fler travare. Vad gör de med de stackars hästarna på travet egentligen?

Sist ut blev spännis Glaeda, som var mentalt spändast av alla (hon är RBE och en ny människa tar på henne = aaaaaaaaaaaa ögonen ploppar ut), men samtidigt mjukast och jämnast i kroppen. Hon har dock någonting i nacken som vi ska försöka hitta en kiropraktor till så att den kan hjälpa henne. Och så ska jag massera lite och göra desto mer friendly game, vilket hon fortfarande tycker är ganska jobbigt just i zon 1 & 2.

Bea hade även med sig ett örtpretarat som hjälp hennes sto väldigt mycket förra sommaren, och nu är det dags för våra, flickor, bland annat Glodis med hennes ”fång-nacke” och de flesta har fettdepåer på rumpan och vid bogarna. de borde inte ha några fettdepåer alls. Mer om det senare.

Observera "fång-nacken"

Annonser

One thought on “Hästfysioterapeut besök

  1. Hanna

    Berätta mer om örtpreparatet! En väns russvalack får en rejäl fet hals vid mankammen på somrarna och det tycks kvitta hur lite gräs han faktiskt går på så får han ändå samma problem.

Kommentarer inaktiverade.