Dagens klipp

Annonser
Detta inlägg postades i Film, Inspiration den av .

Om malinstenstrom

Mitt hästintresse började redan när jag var 2 år. Jag växte upp på landet i Kolmården där vi bodde några meter ifrån en liten hästgård. Jag fick hjälpa till med alla möjliga hästar och ponnys i det stallet, och var mer i stallet än vad jag var hemma. På den vägen började mitt hästintresse och jag började även på ridskola som 7 åring. När jag var 13 år tröttnade jag på att gå på ridskola och började leta foderhäst. Jag hittade då en enögd liten ponny som fångade mitt hjärta med en gång. Midnight Special heter han men kallas Snobben. Nu, 7 år senare har jag fortfarande kvar honom och har även tillökat familjen med en liten lusitano vallack på snart 2 år vid namn Exito. Som många andra red jag vanlig traditionell dressyr, och tränade för tränare väldigt regelbundet. Under alla dessa år kände jag att Snobben och jag inte arbetade med varann, vi arbetade emot varann. Såfort jag bad om arbete så bockade han och sparkade bakut och flög rätt upp i luften, han stenvägrade med andra ord. Jag tog ut en equiterapeut för att kolla igenom honom och det visade sig att han var dubbelsidig halt i både kot och knäleden. Det blev en lång vila och många sprutor. Jag blev helt förkrossad över att min lilla älskade ponny har haft ont hela tiden, och började ifrågasätta varför det blir såhär. Varför så himla många hästar råkar ut för inflammationer i alla möjliga leder. Jag började läsa allt jag kom åt på internet, och kom fram till att så man tränar i traditionell dressyr är inget jag vill göra med min ponny. Jag tog kontakt med en tränare inom Akademisk Ridkonst, och fick även upp ögonen för Natural Horsemanship. I samband med detta släppte jag ut snobben på lösdrift, med nästintill fri tillgång på mat och tog strax därefter av skorna på honom. Det var inte förrän 2 år senare som jag hittade min Parelli instruktör Joanna, som jag nu även har fått äran att ha en blogg tillsammans med.

One thought on “Dagens klipp

 1. Jessica-Stalltjej.se-Av Stalltjejer, för Stalltjejer!

  Hejsan!
  Jag såg kommentaren på bloggen, och har tittat igenom den här bloggen lite, och måste säga att jag gillar den skarpt! Vi skulle mer än gärna ha gästbloggsinlägg i er anda, så är ni intresserade av att blogga i samma stil som ni gör här, kanske till att börja med kopiera några av era inlägg (eftersom ni har flera väldigt bra och välskrivna..) så får ni jättegärna bidra så mycket ni vill.
  Jag föreslår att du som vill blogga hos oss gör ett utkast eller en underblogg (blogg.se) som jag får adressen till, och så lägger du upp inlägget där så får jag se exakt hur du vill ha bilder osv. Sen kopierar jag rakt av. Det är så jag gjort med Norah, som skriver om trickträning hos oss. Hon skriver ett inlägg som om hon hade det på sin egen blogg, och sen är det bara för mig att kopiera och lägga in. Väldigt smidigt, för då måste man inte skicka bilder fram och tillbaka med mail!
  Känns detta intressant så är det bara att skriva, ju fortare desto bättre. Ni skriver PRECIS i vår anda, och verkar ha stora kunskaper så det känns absolut som att ni kan vara intressanta att ha med snarast-om ni vill och kan naturligtvis!

  –Vi söker även PERMANENTA bloggare till Stalltjej.se, som skriver ca ett inlägg per dag, fem dagar i veckan. Allt för att variationen ska bli så stor som möjligt. Berätta gärna om det kan vara något för dig/er. —

  Mvh Jessica/Stalltjej.se

Kommentarer inaktiverade.