De 8 principerna inom häst-träning Nr. 8

Dessa 8 principles of horse-training kom Pat Parelli fram till och förmedlade på hans allra första clinic, många många år sen. Det är de allra viktigaste grunderna som hans mentorer har lärt honom.

Desto mer jag lärt mig dessa, desto mer har jag använt mig av de i vardagen.

8. Principles, purpose and time are the tools of teaching.

Om du förstår principerna av vad du gör vet du vad du siktar mot. Syften ger mening åt principerna – som att öpna en grind eller att arbeta en ko ger hästen en mening med varför han har lärt sig att gå sideways.

En häst som är tränad och tränad utan att någonsin förstå syftet kommer att förlora drivkraften. Även om du inte är intresserad av att arbeta en ko eller göra ett jobb med din häst, gör det då och då för din hästs skull. Du kommer att bli förvånad över hur det kommer att återuppliva hans drivkraft.

Det finns många dressyr och reining hästar som aldrig förstår sitt syfte. Dressyrens syfte var grundat för krig, reiningen för att utveckla/förbättra manövrar man använder när man arbetar en ko. Sen finns det hopp och cutting hästar där deras liv endast baseras på syfte syfte syfte. Det är allt de gör tills de inte står ut med det längre.

Hitta ett sätt att hålla din häst full av energi och entusiasm. Rid dressyr med din western häst och western med din dressyrhäst.

Tid är en viktig del i horsemanship. Du behöver ta den tid det tar, så tar det mindre tid! Att lägga ner tid på din häst är en investering, Du kan inte skynda hästens utveckling utan att använda tvång (även använda konstgjorda ”hjälpmedel”) som skapar motstånd och utvecklar underliggande problem som förminskar hästens potential.

Behandla din häst som det finaste du någonsin ägt.. han är natur i dess finaste form.

1. Horse-man-ship är naturligt

2.Gör eller lär aldrig ut att anta

3. Kommunikation är två eller fler individer som delar och förstår en ide

4. Hästar och människor har ömsesidigt ansvar

5. En rättvis attityd, är en effektiv attityd

6. Kroppsspråk är universellt

7. Hästar lär människor, människor lär hästar

8. Principer, syften och tid är undervisningens verktyg

Annonser