De 8 principerna inom häst-träning Nr. 3

Dessa 8 principles of horse-training kom Pat Parelli fram till och förmedlade på hans allra första clinic, många många år sen. Det är de allra viktigaste grunderna som hans mentorer har lärt honom.

Desto mer jag lärt mig dessa, desto mer har jag använt mig av de i vardagen.

3. Communication is two or more individuals sharing and understanding an idea.

Om du ger en häst order utan att lyssna på honom, är det inte kommunikation. Om du inte kan lyssna på en häst, och om hästen inte lyssnar på dig, då har ni ingen kommunikation. Om ni båda ”skriker” på varandra har ni inte kommunikation.

För att kunna lyssna till din häst måste du lära dig hur man läser en häst, hur man leker med en häst, hur man observerar(förstår) deras beteenden och uttryck. Du måste också tillåta de att utrycka sig själva, vilket är där the sju lekarna och freestyle ridning blir så värdefullt eftersom de tillåter hästen att leka.

För att en häst ska lyssna på dig, måste du först förtjäna deras respekt och på så sätt bli deras alfa. Då måste du också veta hur man kommunicerar med de, på det sättet andra hästar kommunicerar, och det är översatt till vad vi kallar the sju lekarna.

1. Horse-man-ship är naturligt

2.Gör eller lär aldrig ut att anta

3. Kommunikation är två eller fler individer som delar och förstår en ide

4. Hästar och människor har ömsesidigt ansvar

5. En rättvis attityd, är en effektiv attityd

6. Kroppsspråk är universellt

7. Hästar lär människor, människor lär hästar

8. Principer, syften och tid är undervisningens verktyg

Annonser