Slö häst – Left Brain Introvert/Extrovert

Den här frågan ställdes på Natural Horsemanship ifokus. Nedan ser ni mitt svar som sajtvärden tyckte var väldigt bra.

Problemet är bara det att hon verkligen kan konsten att skritta långsammare än en snigel, hon har ingen bjudning alls.

Jag undrar vad jag skulle kunna göra åt saken? Jag vill inte sitta och driva och driva och driva, det blir ju bara tjatigt och till slut lyssnar hon säkert inte på det. Vad hade ni gjort? Tacksam för svar.

Ofta handlar det om att vi människor vill så mycket av vår häst, och vill att den ska vara i harmoni med oss. Men vi tar inte vårt ansvar och först faktiskt hamnar i harmoni med den.

Sen kan det lätt bli så med introverthästar att desto mer energi du har, och desto snabbare dina rörelser är, och desto snabbare du ber om saker, desto segare blir hästen! Det är som att vi suger ut all energi ur den.

Det är som att sitta i ett rum med en jätte pratig människa, som bara pratar och pratar. Man får ingen syl i vädret så till slut tröttnar man och försöker inte ens säga något. Så känns det ofta för introverthästar.

Sen gäller det också att fundera över Varför hon går så sakta. Varför skulle hon faktiskt vilja gå snabbare? Vart ska hon? Ska hon bara ut i skogen och tillbaka eller ska hon till ett ställe med gräs och godis?

Belöna för det lilla du får. Vartefter hon svarar snabbare kan du be om högre tempo under längre sträckor. Men hon måste veta varför hon ska göra något, ”what’s in it for me” skulle det stå på tröjan på en introvert häst.

Men först och fräst. Lugna ner dig, hur är hennes energi? Hur fort vill hon gå, ens i hagen? Tänk att du ska bli Ännu slöare än hon, och göra saker sååå sakta. Ganska snabbt brukar hästarna ta vår gamla roll och tänka ”haha jag är snabbare än dig” / ”gud va jobbigt att hon går så sakta”.

om du är medlem på savvy club finns det en jätte bra video med linda parelli som visar och förklarar detta med hjälp av just en extrovert kvinna och hennes suuper slöa introvert.

/ Joanna

Annonser

One thought on “Slö häst – Left Brain Introvert/Extrovert

  1. Emma

    Skulle inte du kunna vara snäll och lägga ut länken till det avsnittet eller vad man söker på för att hitta det?
    Emma 🙂

Kommentarer inaktiverade.