Hippolger – lär sig att tänka utanför boxen

 Tanken att våra ridhästar behöver stå inne för att vila är egentligen bakvänd, eftersom de istället mår bättre av rörelse för att kunna återhämta sig. Dålig cirkulation innebär ju också sämre läkning. Hästar har ju inte heller samma dygnsrytm som vi, de sover bara några timmar per dygn, utspritt dessutom.

Det är härligt att se att även Hippolog programmet börjar läsa sig om vad bra hästhålning är, och hur den då främjer hästens hälsa och prestation.

Hippologbloggen har skrivit ett bra inlägg om bara några få av alla fördelar som finns med lösdrift. Per Michanek var föreläsare och även ses som lite av en husgud. Han är veterinär och även framgångsrik galopptränare. Hans hästar går såklart på lösdrift!

Jag tror ni redan har kunnat ana hur vi fått lära oss att vi bäst borde hålla våra hästar – fördelarna med utedrift är många. Att Per själv håller högpresterande och framgångsrika galopphästar på lösdrift gör att vi litar på att det här faktiskt fungerar i praktiken, även för tävlingshästar som ska prestera.

 

Nedan kan ni även läsa och ladda ner vet. Pet Michaneks studie : Förstudie om hållbar hästuppfödning. Alla aspekter om Lösdrift tas upp här, från föl till pansionär, från att bygga, och hur man ska bygga, och även de ekonomiska aspekterna. Riktigt bra studie! Bör läsas av alla! Väldigt lättläst! (inget typiskt forskarspråk med begrepp man inte förstår sig på)

Förstudie om Hållbar Hästuppfödning av Vet. Per Michanek

/Joanna

 

Annonser

3 thoughts on “Hippolger – lär sig att tänka utanför boxen

  1. Louise

    Malin:
    Kan du inte skicka denna länk till mig på fb, vill dela den där… Men den går inte att öppna på min syrras knäppa dator!

Kommentarer inaktiverade.