Gott nytt år!

Gott nytt år på er alla!

Det har varit ett händelserikt och lärorikt år för mig. Red in Frodi. Var som volontär på Parellis show/clinic i Birmingham i England.Tog studenten i våras, flyttade ner till Jönköping med Nicke och Frodi, för att senare upptäcka att jag verkligen vill sattsa på hästarna och att utvecklas mer inom Parelli innan det blir försent, så jag flyttade hem till Norrköping igen. Jag har Mer eller mindre gjort klart Level 3, dock inte officiellt. Har under året utvcklats massor med hjälp av Anne då vi kunnat hjälpa och stötta varandra en hel del! Under hösten blev jag även officiellt ägare av Nicke. Under vintern kom jag även fram till att det är lika bra att filma vår Level 4 freestyle eftersom jag och Glaeda inte har långt kvar.

Under 2011 började jag även hålla privatlektioner vilket har varit otroligt roligt, det vill jag verkligen hålla på med! På ett sett faktiskt roligare än att leka med sina egna hästar 😉

Under det kommande året står allt på spel, jag ska åka till Parelli i Colorado, där jag hoppas få tillräckligt höga betyg för att bli instruktör. Om det går åt skogen där/ samtidigt räknar jag inte med att kunna försörja mig på endast parelli och hästar, så det är även dags att hitta något jag vill utbilda mig inom och jobba med i framtiden!

Nu när snön kommer ska även Level 4 freestyle filmas! Vad vi ska sattsa på efter det har jag inte bestämt mig än, kanske Finess, kanske Online. Men Level 4 ska vara avklarat innan året slut, men framförallt innan jag går mitt Externship för att bli instruktör (om jag nu blir godkänd och får stipendium för det)

Pat Parelli säger att level 4 är bara grunden, det är sådant alla hästar bör kunna, oavsett vad man senare vill specialisera sig inom, dressyr, hoppning, western, islandshäst, grunden bör fortfarande vara den samma. Och desto mer jag är ute och undervisar, och desto mer hästar jag ser i den traditionella hästvärlden, desto mer förstår jag varför Pat säger som han gör.

Det hade det varit roligt att ställa upp i någon tävling på Glodis i höst. Tölten kommer mer och mer, så vi kämpar på. Men det är hon som bestämmer hur fort hon utvecklas, så är hon inte redo i höst så går inte världen under. Jag vill tävla för mig och hästens skull, att kunna se hur vi båda presterar, hur bra vår relation faktiskt är, samtidigt som man blir bedömd och får se vad man ska jobba vidare med och inte bli så hemmablind.

Nedan kommer några bilder från det gångna året.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser