Allmänt babbel

Som ni kanske har förstått så baserar vi större delen av våra inlägg på modern hästforskning och vetenskapsartiklar. Och vi håller våra hästar på ett så naturligt sätt som möjligt, eftersom det är det forskningen visar på att det är mest hälsosamt för hästen, både fysiskt och psykiskt. Det är några som inte riktigt har hållit med om vissa saker vi skrivit, tex om lösdrift och otäckade hästar. Ni är jättevälkomna med artiklar och/eller forskningar som stödjer det ni säger – att hästen har ändrat sig så pass mycket att den nu mår bäst av att stå på box, gå ensam och täckad osv. Vi är alltid öppna för förslag och vill alltid våra hästars bästa! Men vi har helt enkelt inte hittat forskning eller liknande på att motsatsen till det sättet vi håller våra hästar på nu är bra, och av att märka på våra hästar så är det såhär dom Vill ha det.

På lördag ska jag följa med Joanna till hennes hästar, förhoppningsvis kommer det upp en hel del bilder här på bloggen efter det, och har ni tur kommer det även någon film eller två! 🙂

Exito som bebis, fotad av Madelene Anderssen

 

Annonser
Detta inlägg postades i Uncategorized den av .

Om malinstenstrom

Mitt hästintresse började redan när jag var 2 år. Jag växte upp på landet i Kolmården där vi bodde några meter ifrån en liten hästgård. Jag fick hjälpa till med alla möjliga hästar och ponnys i det stallet, och var mer i stallet än vad jag var hemma. På den vägen började mitt hästintresse och jag började även på ridskola som 7 åring. När jag var 13 år tröttnade jag på att gå på ridskola och började leta foderhäst. Jag hittade då en enögd liten ponny som fångade mitt hjärta med en gång. Midnight Special heter han men kallas Snobben. Nu, 7 år senare har jag fortfarande kvar honom och har även tillökat familjen med en liten lusitano vallack på snart 2 år vid namn Exito. Som många andra red jag vanlig traditionell dressyr, och tränade för tränare väldigt regelbundet. Under alla dessa år kände jag att Snobben och jag inte arbetade med varann, vi arbetade emot varann. Såfort jag bad om arbete så bockade han och sparkade bakut och flög rätt upp i luften, han stenvägrade med andra ord. Jag tog ut en equiterapeut för att kolla igenom honom och det visade sig att han var dubbelsidig halt i både kot och knäleden. Det blev en lång vila och många sprutor. Jag blev helt förkrossad över att min lilla älskade ponny har haft ont hela tiden, och började ifrågasätta varför det blir såhär. Varför så himla många hästar råkar ut för inflammationer i alla möjliga leder. Jag började läsa allt jag kom åt på internet, och kom fram till att så man tränar i traditionell dressyr är inget jag vill göra med min ponny. Jag tog kontakt med en tränare inom Akademisk Ridkonst, och fick även upp ögonen för Natural Horsemanship. I samband med detta släppte jag ut snobben på lösdrift, med nästintill fri tillgång på mat och tog strax därefter av skorna på honom. Det var inte förrän 2 år senare som jag hittade min Parelli instruktör Joanna, som jag nu även har fått äran att ha en blogg tillsammans med.