De 7 Nycklarna till Framgång. Nr. 3 Utrustning

1. Attityd

2. Kunskap

3. Utrustning

4. Tekniker

5. Tid

6. Fantasi

7. Stöd

Dessa nycklar är universella, det spelar ingen roll vart de används, de fungerar till allt, jobbet, skolan, hästar, träning o.s.v

Utrustning

Inga trix och inga prylar. Håll det simpelt, snällt och effektivt. Jag (Pat Parelli) rekommenderar att använda endast lite utrustning, men jag är väldigt noga med dens kvalitet och funktion.

Jag har designat den utrustningen vi använder därför att ingen annan gjorde utrustning för kommunikation.

När du har savvy (kunskap) behöver du väldigt lite utrustning för att vara effektiv med hästar, och du blir mer och mer noggrann i ditt val av den utrustning du använder.

Den utrustning jag använder är endast gjord av ett speciellt mått av släta, mjuka men starka seglar rep, naturligt läder och sweet iron metall. Det fungerar för människor och för hästar för att förbättra kvaliteten, effektiviteten och känsligheten av kommunikationen.

När man leker med en häst är det viktigt att ha ett rep som kan glida igenom dina händer så du kan tillåta din häst lite drift. det är även viktigt att ha ett rep som förmedlar liv och energi så du kan kommunicera tydligt med det.

Ett vanligt grimskaft har inte denna förmåga. Det är mer en ”slapp bomulls nudel”, endast skapt för att leda och binda upp hästar i, inget mer. Parellis 12″ (3,6m) är gjort av starkt seglar rep som är mjukt, flexibelt och motstår vatten och salt kombinationer så som svett. Repet har en stadig snurr-hake som motverkar att repet vrids.

Grimmans utformning är också avgörande. Om du använder en grimma gjort av tjockt, platt läder eller nylon, kommer du att uppmuntra hästen att lute sig mot grimman och alltså inte gå undan för tryck. Dessa grimmor är klumsiga och har ingen balans eller känsla, igen, de är inte ideal för kommunikation. De är även obekväma för hästen hela tiden, oavsett om han lutar sig mot den eller inte.

The Parelli horsemans grimma är handknuten. Knutarna är balanserade och öglan för att fästa rep i sitter under hakan för att fungera som ett gångjärn. Grimman är gjord av seglar rep av hög kvalitet som inte är för tunn eller för tjock. Det är lätt och bekvämt för hästen, dock obekvämt när han lutar sig an det, grimman erbjuder omedelbar eftergift när hästen svarar.

Annonser