Hästarnas julafton

kan vara precis lika utmattande för hästarna som för oss, eller inte. Men Glodis var lite jultrött idag när jag kom. som ni kan se är det helt snöfritt.

Annars är julafton precis som vilken annan dag som helst, samma tråkiga mat, samma tråkiga regler om att inte äta ur varandras hinkar, samma tråkiga orättvisa för Nicke som inte får leka med mig trots att han vill. (han reds igår med Glodis som handhäst, så Glaeda var första prio idag)

Såhär såg det ut ifrån hästryggen, det var en lugn, ganska så snöfri jultur, som var riktigt härlig! Vi valde galopp felfritt och lekte med massa skänkelvikningar öppnor och slutor, upp för backen ville hon gärna galoppera, visst galoppera du, bara du gör massa skänkelvikningar, och oj va snygg och ”med” hon blev, har märkt på sistonde att skänkelvikningarna angagerar deras hjärna mycket mer än något annat. Hästar måste tänka när de går bakåt eller sideways, samtidigt som de inte kan vara mentalt spända när de är böjda igenom revbenen. Alltså lite skänkelvikningar för att få med Hela hästen, inklusive hjärnarn, och sen går vi på de mer bärande övningarna som öppna och sluta.

De kommande heldagarna och mellandagarna är rätt så fullbokade så tyvärr blir det inte mycket tid till hästarna. Men ska försöka hinna med de så mycket som möjligt.

Hoppas ni alla har en riktigt God Jul!

/ Joanna

 

Annonser