Myt: Det är bara sadla och sitta upp

”Det är bara sadla och sitta upp, ingen förberedelse behövs. Sparka för fart och dra för broms”

Fel.

Sadla inte bara och sitt upp. Förberedelse är nyckeln. Det är vad pre-flight (före flygning), eller i det här fallet, pre-ride (före ridning) handlar om. Du måste se över hur din häst är idag, mentalt, emotionellt och fysiskt, för att se ”vilken sida av hagen han vaknade på”.

Hur känns hästen idag? Är han snäll och villig eller känns han lite respektlös? Är han super pigg eller slö? Är han halt, stel eller har ont i ryggen? Du behöver undersöka allt det här, och att använda the seven games till detta är det allra bästa.

Red ut allting innan du sätter dig upp på hästen. Det är lättast att hantera bockningar ifrån marken! Om du kan lära dig att se när din häst är mentalt, emotionellt och fysiskt redo för att ridas kommer dina ridturer att bli tio gånger säkrare!

Om du inte sparkar för fart och drar för broms, hur gör du då?

Om du var en häst, skulle du vilja bli sparkad och dragen, eller hellre mjukt pressad och lätt hävd? Tekniken du använder kommer göra stor skillnad i ditt och hästens förhållande. Istället för att sparka kommer du att lära dig hur du lär din häst att svara på lättaste pressen för att få honom att gå. Han kommer att lära sig att stanna när du ”slutar att rida” och lätt lyfter tyglarna från hans manke. I högre Levels (nivåer) kommer du inte ens behöva tyglarna.

Annonser