Våga fråga!

Nu har vi tänkt att en gång i veckan, främst söndagar, samla ihop en eller ett par frågor under veckans gång, och sedan svara på dom. Beroende på hur många frågor vi får, så får vi se hur många frågor det är som får svar. Om vi ens får några frågor alls!
Så kom igen nu, våga fråga! Ni kan fråga vad som helst, ni kanske har något ni undrar över, något ni har problem med, eller något ni helt enkelt vill veta mer om och lära er mer om. Fråga på! 🙂

Fotad av Lizette Pressfeldt

Advertisements
Detta inlägg postades i Frågestund den av .

Om malinstenstrom

Mitt hästintresse började redan när jag var 2 år. Jag växte upp på landet i Kolmården där vi bodde några meter ifrån en liten hästgård. Jag fick hjälpa till med alla möjliga hästar och ponnys i det stallet, och var mer i stallet än vad jag var hemma. På den vägen började mitt hästintresse och jag började även på ridskola som 7 åring. När jag var 13 år tröttnade jag på att gå på ridskola och började leta foderhäst. Jag hittade då en enögd liten ponny som fångade mitt hjärta med en gång. Midnight Special heter han men kallas Snobben. Nu, 7 år senare har jag fortfarande kvar honom och har även tillökat familjen med en liten lusitano vallack på snart 2 år vid namn Exito. Som många andra red jag vanlig traditionell dressyr, och tränade för tränare väldigt regelbundet. Under alla dessa år kände jag att Snobben och jag inte arbetade med varann, vi arbetade emot varann. Såfort jag bad om arbete så bockade han och sparkade bakut och flög rätt upp i luften, han stenvägrade med andra ord. Jag tog ut en equiterapeut för att kolla igenom honom och det visade sig att han var dubbelsidig halt i både kot och knäleden. Det blev en lång vila och många sprutor. Jag blev helt förkrossad över att min lilla älskade ponny har haft ont hela tiden, och började ifrågasätta varför det blir såhär. Varför så himla många hästar råkar ut för inflammationer i alla möjliga leder. Jag började läsa allt jag kom åt på internet, och kom fram till att så man tränar i traditionell dressyr är inget jag vill göra med min ponny. Jag tog kontakt med en tränare inom Akademisk Ridkonst, och fick även upp ögonen för Natural Horsemanship. I samband med detta släppte jag ut snobben på lösdrift, med nästintill fri tillgång på mat och tog strax därefter av skorna på honom. Det var inte förrän 2 år senare som jag hittade min Parelli instruktör Joanna, som jag nu även har fått äran att ha en blogg tillsammans med.

2 thoughts on “Våga fråga!

    1. malinstenstrom Inläggets författare

      Då ber jag så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte har skrivit vem som har fotat bilden. Dock tycker jag det är drygt av fotografen i fråga att inte meddela mig det direkt när jag fick bilderna, vilket var i somras, och jag har flertalet gånger lagt upp bilder fotade från den fotografen och aldrig tidigare fått en tillsägelse om det.

Kommentarer inaktiverade.