Myt: Du kan inte jobba med en häst längre än 20min

Rätt?

Du kan inte jobba med en häst för mer än 20 minuter.. men hur länge kan du leka? Nyckelordet här är lek. Jobba är inte kul för en häst. De blir uttråkade, de slutar att anstränga sig och de drömmer säkert om att vara ute och leka med sina kompisar i hagen. Vissa hästar kan leka hela dagen lång.

Genom att leka the seven games och ge hästen utmaningar och samtidigt ge den tid att tänka blir väldigt stimulerande för hästen. Du kommer att se hästens uttryck förändras och han kommer att börja se fram emot att spendera tid med dig. En seg häst kommer att komma till liv, och en osäker häst kommer att bli modigare. Att avsluta passet för tidigt kan ibland inte ge dig de resultat du behöver. Jag (Pat Parelli) leker ofta med hästar två till tre timmar i sträck, genom användandet av kommande hemlighet, blir resultaten fantastiska.

Hemligheten till att spendera mer än 20 minuter med en häst är denna: gör det roligt! blanda in massor med friendly game, ta pauser (fem till tio minuter kan räcka), använd din häst som armstöd, för transport eller bara umgås. Se till att spendera massor med Kravlös tid (undemanding time) med din häst.

/Joanna

Gå till nästa myt

Gå till föregående myt

Annonser