Vad är en horseman?

(ur parellis gamla Level 1 packet Partnership, theory guide sidan 16)

En horseman tänker som en häst. En horseman förstår hästensperspektiv och klandrar aldrig hästen när den beter sig som ett bytesdjur. En horseman vet hur man har en speciell relation med hästar, baserat på kärlek, kunskap och ledarskap. En horseman är hästens lärare med oändligt tålamod. En horseman är en halv-häst halv-människa. Han har savvy (kunskap). Riktigt häst savvy.

Att bli en horseman kan vara bland de mest krävande och belönande sattsningen man kan åta sig. Det är att utveckla sig själv mentalt, emotionellt och fysiskt, och bli den människan din häst respekterar, litar och beundrar. Det innebär så mycket mer än att bara bli en bra ryttare. Det betyder att lära sig häst-savvy, innifrån och ut.

Många människor fokuserar på att träna hästar, och tränings-bara hästar, att bara tänka så långt lämnar en stor area med outnyttjad potential. Jag ( Pat Parelli) vill att du tänker i termer som att, starta en realtion, och utveckla ett partnerskap, som är baserat på kärlek, kunskap, och kommunikation.

Hästar är otroligt inteligenta. När de uppmuntras till att tänka och  använda sin hjärna kommer de till liv, deras hästonlighet (horsenality) skiner igenom, och de tycker det är lika kul att vara med dig, som du tycker att det är att vara med den. Istället för att träna, vill jag att du börjar ”kommunicera”. När du väl har ett språk med din häst, kan du be honom om nästan av som helst… och du kommer aldrig mer behöva träna honom.

Annonser