Storm

Det har varit rikigt blåsigt väder runt om i landet, hos oss var det i jämförelse med skåne området relativt lugnt, bara ett litet tunnt träd gav vika i hagen. Min vän i Jönköpings trakten skrev såhär på sin blogg :

 ..”Vid 19:30 så tyckte jag att hästarna kunde gå ut igen, då hade de varit inne ca 4 timmar och torkat och ätit lite hö. På nattet tilltog blåsten ordentligt och ett stort trä precis jämte vindskyddet och stallet blåste ner. Tidigare på dan hade också en stor enebuske blåst omkull i vår hage. Det var ju tur att hästarna var ute trots allt. Hade jag haft de inne så hade de rivit stallet i panik när det stora trädet gick ner.”..

Jag undrar hur många av landets hästar som var ute under stormen. En del av ett köpcentrum i Göteborg blåste ner, vad händer om en del av stallet skulle blåsa bort? Skulle hästarna stå lungt och stilla helt ensamma i sina burar?

När stort oväder närmare sig delar av USA tidigare i år, var det många som undrade vad hästägare i dessa trakter skulle göra. På ParelliConnect svarade en kvinna: ”Vi släpper ut hästarna, de har en id-bricka i svansen med telefonnummer”.

Inga boxar och inga grimmor, nu är det som vanligt inte alla som gör så, det finns tyvärr skrämmande bilder på stallbyggnader, med hästar i, som kolapsat under extrema väderförhållanden.

 

Annonser