Pojkarna i Jönköping!

 

Idag var första riktiga dagen för oss tre på vårt nya ställe, Olseryd gård. På bilden kommer de springades efter att de hörde mig ropa. Nicke kom i lördags och har ätit sig mätt på gräs, och Frodi kom igår. Nicke bestämde sig då för att vara farbror barnvakt, Frodi går inte obevakad en enda sekund!

 

Nicke var först som fick följa med och bekanta sig med stallet. På vägen gick vi förbi två storhästar som tyckte det var super spännande / konstigt att det kommer en häst gående, så Nicke trodde också att det var något på g. Men vi tog oss till stallet levande, och jag transkade in, men blåste sådär som han brukar göra när han tycker saker är läskiga, så han fick gå in och ut tills han slutade blåsa, och då blev han nyfiken och började undersöka omgivningen. I stallet fick Nicke mat och bli borstad, det var inte igår!

 

Sen gick vi till paddocken (tjoho en mjuk gruspaddock!) där fick Nicke fnatt, bock bock bock och skutt skutt. och där stod det även att hinder som var läskigt, så det jobbade vi på. Han är ingen drömhopphäst, allt kring benen är liite – otroligt läskigt. blå röda bommar bits. Men efter lnågra försök och några fler skutt och bockningar så kunde han lugnt och sansat ta sig över. Det vi kommer sträva mot i höst är att passa på att använda de bommar vi har tillgång till och vänja honom vid saker vid benen, och sedan bara fortsätta med lekarna och mönstren, flygande ombyten i varnbyten, och i 8an. Nästa gång ska sadeln med och hans ridning ska utvärderas.

 

Frodi fick även följa med idag, men bara till stallet, vilket var super super spännande såklart, de springande hästarna på väg dit också såklart, men han var otroligt duktig! Så duktig att han på hemvägen bytte till det korta repet och struntade i sticken. Imorgon blir det paddocken, där finns det ännu en utmaning, två ston med föl precis intill.
Annonser