session 2 + fodra med respekt

Lekte med både Glaeda och Glodis, samtidigt och var för sig, en åkte jag till Frodi som Inte ville idag, och sen kommer en film på hur jag och Anne tränar på att få pojkarna att fodras med respekt.

Trots att min humanality rapport sa att jag är RBE (mycket mild sådan) så hag jar starka drag av LBI, jag gör inte Mer än vad jag behöver, och bär hellre ihjäl mig en gång än att gå flera gånger. Så jag tog båda mina damer samtidigt. Och varför inte utnyttja faktumet och leka med två hästar samtidigt. De är varandras motsatser (RBI / RBE) så det är inte ritkigt set it up for success the whole way, men men det gick ändå! Lite driving från zon 5, och yoyo. Glaeda tycker det är lite svårt att gå så sakta som glodis, och varje gång glodis inte förstår så saktar hon ner och ställer en fråga, medan glaeda gör motsatsen. men vi fick till en del synkronisation ändå.

 

Sen lekte jag med Glaeda, började online i rundkorallen med byten av varv och stå på pallen. Det går frammåt, snart får vi till det snyggt och då kommer hon göra galoppombyten i varvbytet. Sen tog jag av linan och gjorde samma sak i liberty. Våran bring back funkade dock inte så bra, men hon kom till mig ändå. Sen upptäckte jag att vår stick to me fungerar utmärkt åt ena hållet, men inte åt det andra.

 

Glodis fick sen träna på sin freestyle. Follow the rail, målet är galopp, men hon klarar inte så mycket än, blir bara några språng av egen vilja än så länge. Men hon är introvert och hade lite trösklar i paddocken så det kommer ganska snart skulle jag tro. Lekte även lite med pallen, den kan hon nu stå på med fram, och bak, men inte samtidigt. och förfinade vår sideways, som går mycket lättare åt vänster.

 

Frodi var inte med idag, han ville INTE göra circling game. How interesting, sist vi lekte gick det bra och vi fick inte många dliga signaler, men idag så sa han ifrån, både från marken och när vi red. Vi får jobba på saker han tycker om ett tag i ställlet och hitta på ett annat sätt att få honom att förstå galopp signalen i circling.

 

Jag och Anne har börjat träna pojkarna så att de ska börja äta Snyggt, eller ja inte äta förrän vi säger till och endast vara vid sin hink.
Annonser