Frodis Inridning dag 11

Frodi och jag tog vår andra ”riktiga” ridtur. Behövde knappt värma upp, han var med mig 100% och alla lekar och faser satt som de skulle. Han var redo för nya äventyr. Denna gången hade han ett antal trösklar, men det var ingenting (om man jämför med Mathilda som blir ett nervvrak). Vi red en bit, gjorde lite transitions,( igångsättningar och avsaktningar) på hemvägen tänkte jag för skojs skull testa och se vad jag kan förvänta mig av han. i skritt, började jag trava i min kropp, han kommer direkt in i en jämn o fin trav. jag saktar av i min kropp, och han saktar av. jag börjar galoppera, och han börjar galoppera. Jag ber om halt och back, och han svarar direkt. HELT OTROLIGT!

Det är Andra gången jag ens ber om galopp, (första gången testa jag bara vad som skulle ske). Under hela den här tiden hade jag händerna vid manken utan att röra tyglarna. Han är Helt otrolig!

 

På hemvägen går vägen precis bredvid stonas hage, det är dock träd så han inte riktigt kan se dom. Men han blir fortfarande upphetsad och vill tölta fram. Så jag tog tillfället i akt och påbörjade lite töltträning.

 

Längtar fortfarande efter våren, så jag kan börja träna ordentligt och inte tänka på att antingen kommer hästen att bryta benen eller drunkna i snön.. Framförallt för Frodi för att kunna be honom om den uppmärksamheten han bör ha på mig, och inte på stona. Nedan ser ni Frodi en dag gammal ligga och vila bland vitsipporna.

 

Annonser