Ponnyakuten, akuten för vem?

Nu sätter den andra säsongen av PonnyAkuten igång. Det ska handla om ett gäng ungdomar som ska få hjälp av ”hästcirkusartisten” Tobbe Larsson och andra kändisar.

 

Jag tycker verkligen om initiativet till programmet, att hjälpa barn med deras problem-ponnysar. Likaså håller jag med Tobbe Larsson när han säger : ”Frihetsdressyr är allt från att man leder sin häst från boxen till hagen, all tid man spenderar”… Nu skulle jag inte vilja kalla det frihetsdressyr utan Horsemanship.

 

En otroligt viktig sak som programmet missar, är det hästarna det är fel på? Är det deras fel att de är rädda för en ryktlåda eller inte känner för att hoppa hinder efter hinder efter hinder, eller försvarar sig med sina naturliga instinkter genom att vända på klacken och sparka/springa iväg? NEJ.

 

Sedan finns det alldeles för många nackdelar med programmet. Nu är jag inte instruktör eller hästspecialist eller någon som egentligen har auktoritet för att uttala mig.. Det jag kan säga är att de problem ponnysarna i programmet tidigare haft har inte varit något ovanligt, det har varit saker jag själv stött på och arbetat med.

 

Men de största nackdelarna

 

HÄSTHÅLLNINGEN ponnysarna stod obeskrivligt många timmar i boxar där de inte kunde se ut, man fick i ett program se hur en av de vävde så frenetisk att jag var tvungen att spola förbi.

 

TEORI, HANTERING, PEDAGOGIK Hur ska eleverna göra när de hämtar sin häst, hur tar man på en grima på bästa sett, hur gör man så att hästen inte går på en? Sen nog för att jag är bortskämd med parellis utomordentliga pedagogik, men den i programmet är sämre än i skolorna, framförallt Tobbe Larsson, några av kändisinstruktörerna var duktigare, och den som var bäst var den som inte hade med hästar att göra.

 

UTRUSTNING när Tobbe visar saker med sin häst i frihet har den trots det träns på sig, med bett och nosgrimmor.När eleverna gör något från marken med hästarna är det vanlig tjock grimma och KEDJA under hakan.

 

Jag följer programmet med ilska och tårar i ögonen (jag är väldigt känslig av mig), men som sagt initiativet är bra, dock tror jag att det finns människor som är mer lämpade för att hålla ”ponnyakuten” än just tobbe larsson.
Annonser

One thought on “Ponnyakuten, akuten för vem?

Kommentarer inaktiverade.