Savvy Club Dvd December – Linda’s Secret

Oct 2010 dvdÄlskar december månadens Savvy club dvd! Som savvy club medlem får man varje månad lite hjälp och inspiration, tidning 4 gånger och 8 st. dvd filmer. December filmen är mer riktad mot de som kommit lite längre framåt Level 4 och har en relation värd att visa med sin häst. (Älskar hästen fortfarande mat mer än att leka med dig, så är ni inte redo.)  Linda Parelli pratar om hur man på bästa sätt lägger upp en demo.

 

I filmen pratar hon om :
Set your self up for sucess!
Det värsta Kan hända. Förbered dig i huvudet på vad din häst kan göra och hur du undviker situationen eller tar hand om den när den kommer.

 

Put the relationship first!
Tänk inte på vad Pat skulle tycka eller publiken, tänk på vad din häst skulle tycka!
Aldrig vara nervös, förbereda dig på bästa sett, veckor, månader i förväg för att inte behöva bli nervös.

 

Vad vill man visa eller åstadkomma med demonstationen?
För Linda är det alltid The Dream, drömmen hon lever med sina hästar med hjälp av parelli)

 

Hur visar du det?
liberty bridleless barbacka..
Hur ser arenan ut?
en rektangulär arena är inte det bästa för Liberty, likaså är en för liten arena motiverande för en Introvert häst. Använd då istället koner och leksaker för att få de att tänka på dig.

 

Vart skulle hästen gå om han inte är up for it?
grinden, därför kommer hon inte att släppa honom lös i andra änden av arenan, utan närmare grinden. Likaså när hon planerar att hoppa upp, bridleless eller barbacka kommer hon att göra det vid grinden. Oberoende på om man har en spänd eller omotiverad häst

 

Musik?
Lyssna på musik du tycke rom och känn efter om det skulle passa, och vad eller vilken häst eller vilket moment det skulle passa till. Och hur publiken ska känna, ska det vara så fint att de gråter eller ska det vara glatt och vackert.
Tänk på musiken, är det något publiken kommer klappa till, kommer din häst vara okej med det? Lindas Remmer var inte det, efter 2 misslyckade demos åkte hon hem och slog sticken rytmiskt i något som simulerade publikens klappade. Han blev hysteriskt men de forstsatte att jobba på det dag efter dag och gör det fortfarande lite då och då för att påminna honom.

 

Koreografi?
Hur ska jag börja, fortsätta och sluta?
Börja så som din häst behöver, en typisk Introvert (både right brain och left brain) behöver börja sakta, mycket skritt osv. En Extrovert häst behöver mer fart, rörelse, hinder och vändningar i början. Jobba dig mot ditt grand finale avslut.

 

Focus
ta hjälp av någon innan som kan stå och sparka en boll eller leka med plast påsar för att träna upp både ditt och hästens focus.

 

Mycket intressant video! Nu blev jag jätte inspirerad. Jobbigt nu med (nästan) meter hög snö och endast en liten vändplan att träna på. Perfekt för att träna saker som Inte kräver mycket utrymme. Friendly game med snurrande rep/string, platspåse på sticken, studsa boll runt, på och över hästen, leda med manen, pannluggen, bakbenet frambenet, svansen, sideways med saker framför, under, bakom bredvid.Lite godis tricks som spansk skritt, yoga, bugning med mera med mera!
Annonser