jag har inte hästar, jag har Monster

Nu har jag börjat lära alla mina hästar att buga. (vilket är 4 st hästar av 7, och en shettis som bara är alldeles för smart) Jag började för länge sedan, innan vi började med parelli, men det gick aldrig riktigt bra de var mycket rädda för att ta ner huvudet så djupt som jag ber dom. Det gick inte ens att lära Glaeda Puss (ta upp mulen mot min mun). Sen började vi med parelli, efter det vågade glaeda pussas, och nu tänker jag försöka med bugningen igen när jag har en bra relation med alla och de litar på mig, till en vis grad.

 

Inga problem, typ. Förutom att nu är Glodis taktik att SLÄNGA sig bakåt, hon har ingen koll på hur hon står med bakbenen och ramlar mer eller mindre omkull varje gång. Mathilda tänker efter lite mer, men jag råkade göra misstaget att ha havre som godis… Hon ville så gärna ha det att mitt lillfinger slank med mellan tänderna. Det ska jag inte göra om.. När hon ser mig i hagen så vill hon träna på tricksen (ha godis) men om jag vill det, vill hon det inte (trotsstadiet), och hon får även en lite stygg min och snurrar på sin pannlugg. Då ser hon ut som ett monster, det att mitt lillfinger blödde igenom 2 plåster ger henne extra plus poäng på monster looken.
Nu har även Nicke lärt sig puss och börjat på bugningen. Vi har kämpat med pussen ganska länge, men han har ett ganska stort avstånd till människor om man jämför med islandshästarna. Om han nosar på handen så nosar han med morrhåren, islandshästarna smakar nästan först. Men nu han kan puss, och bugningen går an den med.
Annonser