mörka tider

det är mörka tider, igen. sällan vi hinner ta oss till hästarna innan det blir mörkt. fast ut och rida går inte riktigt heller, för då sitter det gubbar med gevär i skogarna. nu tvivlar jag på att de skulle skjuta mig och min gula jacka. men jag håller mig borta.

 

Vi ska hämta vår lilla hingst frodi nu i helgen så det är en del att fixa. Men liite har jag hunnit med, lite transport

träning. Nu har de flesta, förutom Mathilda, fått in viljan att gå in i alla fall. Men vi har en bit kvar. Sen har jag o Tilda lyckats göra lite stick to me galopp! och idag var glaedan bussig och hjälpte mig med höt genom att bära det på ryggen, i liberty. Drömmen om att köra in någon, för att utan större ansträngning från min sida, kunna slänga ut hö på längre sträckor, finns fortfarande kvar. NÅGONGÅNG ska den bli verklighet! fixa level 4 först bara..

 

Men hästtid går även att ha trots att det är mörkt och kallt. Jag gör ett projektarbete som i mars ska avslutas med en broschyr angående hästhållning och lösdrift. Mycket fakta ska läsas och några fältstudier ska utföras, kanske kan en vanlig människa se en skillnad på hästars beteende när de står i box på natten eller när ute dygnet runt.

 

Jag har även kollat lite på The Horseman’s Apprentice som är en reality serie om livet som Extern/Intern/Protoge hos Pat Parelli i Colorado. Länkar några avsnitt värda att nämnas!

 

12 hästar lastbilen, tror inte att jag sett en så stor lastbil i sverige. Sen ett bra tips när de kollar så att hästarna verkligen får i sig vatten, ha i melass så de vill dricka och då verkligen får i sig vätska!

 

Väldigt intressant hur Pat alltid överraskar folk om att de ska göra spotlight. Även hur en av hans duktigaste protoges klantar en spotlight.

 

I andra avsnitt är det även jätte intressant att se både Pat och John Baar instruera, lite cutting som verkar Jätte roligt! Och till sist lite colt starting. Jag ska ju rida in Frodi nu i vinter så det var extra roligt/läskigt att se.
Annonser