Man tager vad man haver

Fältet var blött så inga högre gångarter än skritt kunde utföras där. Nicke fick då träna lite ”isolering” flytta bakdel, som gick riktigt bra. Sedan lite sideways som varit ovanligt svårt för honom. Men då gjorde jag det inte svårare än vad det behöver vara. Han tyckte inte om att ha näsan mot/över staketet, så han fick stå med sidan vid staketet, och gå sideways ifrån. Det gick bra. Så fram och tillbaka mellan långsidorna i sideways.

 

Mathilda fick sedan gå ut en sväng. Hon, hennes trösklar, ett blödande lillfinger och en små lat ryttare. Så det fick bli enhandsfattning på det vi gjorde, det finns ju inga nackdelar med att ha en känslig häst! Men vi tog oss fram i snigelfart, blev några cirklar, några sträckor baklänges. När hon väl slappnat av lite bestämde jag ett antal steg efter vilka hon skulle stanna och få godis. Sen gick jag över till att varje gång hon slappnat av och börjat gå så fick hon godis. Vet inte om det var godiset, halterna eller bara det att hon slappnade av som gjorde att vi till och med gjorde några galoppfattningar! 😀 Vi trodde även att vi såg en älg/vildsvin men det var bara svampplockare.

 

Glodis sist ut fick leka med bollen. Den är inte läskig att putta på, det är hennes nya godis trick så fort hon ser bollen. Men så började jag studs bollen och ta upp den på henne. Lite läskigt men nu har min högerarm fått rejält med träning och hon slappnade av mycket bra till sist. Vi red sen tu en sväng, ush va segt det är med RBI! Men vi tränade på lite sideways i skritt och trav, traven var mycket jobbig men några steg fick vi till. Sen även lite tölt som hon erbjöd själv tidigare. Nu börjar det nästan nästan likna något, men ifrån galoppen fick vi till riktigt snygg tölt idag faktiskt !:) Men det är så mycket hon behöver tränas på, ryggmuskulaturen, smidigheten, och tölten. Borde prioritera något…

Glodis f Gäverstad 00  felindriden

Annonser